Fördelar och nackdelar med mops

Det finns bÄde för och nackdelar med Mops. Innan du bestÀmmer dig för att köpa en mops sÄ Àr det bra om du har sÄ mycket information om rasen som möjligt. I denna artikel sÄ kommer vi att gÄ igenom bÄde för och nackdelar med att ha och Àga en mops.

Fördelar med mops

Det finns mÄnga fördelar med att ha en mops. HÀr kommer vi gÄ igenom alla fördelar med att ha denna charmiga hund.

  • Denna rasen Ă€r en vĂ€ldigt kĂ€rleksfull hund, den Ă€r familjekĂ€r och Ă€r en perfekt familjemedlem.
  • Mopsen Ă€r en vĂ€ldigt nyfiken hund som faktiskt har en massa humor och kĂ€rlek i sig. Den Ă€r social och vill gĂ€rna ha allas uppmĂ€rksamhet.
  • Mopsen fungerar bra tillsammans med alla hundar. Du kan Ă€ven ha andra djur i hemmet som mopsen kan komma bra överens med.
  • Mopsen Ă€lskar att fĂ„ uppmĂ€rksamhet av familjemedlemmarna och vill vĂ€ldigt gĂ€rna ha mycket uppmĂ€rksamhet bland andra mĂ€nniskor ocksĂ„. Hunden vill vĂ€ldigt gĂ€rna stĂ„ i centrum.

Om du vill lÀsa mer om hundens fördelar och mer om hundens historia sÄ kan du besöka skk för mer intressant information.

Nackdelar med att ha mops

Även om det finns mĂ„nga fördelar med mops sĂ„ finns det ocksĂ„ mĂ„nga nackdelar. HĂ€r kommer vi gĂ„ igenom nackdelarna som finns med att ha en mops.

  • Vissa av mopsarna kan lida av flera olika allergier. Det kan vara allt frĂ„n kontakt till matallergier. Du ska vara uppmĂ€rksam pĂ„ om din mops gnuggar ansiktet mycket eller slickar pĂ„ sina tassar dĂ„ detta kan vara ett tecken pĂ„ allergi. Om mopsen visar tecken pĂ„ allergi sĂ„ ska det undersökas av en veterinĂ€r.
  • Vissa mopsar kan ha epilepsi och fĂ„ anfall. Det Ă€r inte bara PDE som kan göra sĂ„ att din mops fĂ„r ett epilepsi anfall. Mopsen kan fĂ„ ett anfall som heter idiopatisk epilepsi. Idiopatisk epilepsi Ă€r ett anfall som inte har nĂ„gon kĂ€nd anledning. Om din mops fĂ„r ett epileptiskt anfall sĂ„ ska du ta med hunden till veterinĂ€ren omgĂ„ende för att fĂ„ en bedömning av anfallet sĂ„ att hunden kan fĂ„ en behandling.
  • Eftersom att mopsen har en kortskallig huvudform sĂ„ ökar det automatiskt risken för skador pĂ„ ögonen eller problem med ögonen. Men det ökar ocksĂ„ risken för andningsproblem.

Bra att tÀnka pÄ med mops

Det kan ibland vara problem med att fÄ mopsen att bli rumsren dÄ den Àr vÀldigt envis. Du rekommenderas ocksÄ att burtrÀna mopsen. Eftersom att mopsen har en kort nos sÄ klarar mopsen inte av fukt och höga temperaturer. Eftersom att hunden Àr vÀldigt kÀnslig för höga temperaturer sÄ Àr det viktigt att du har koll pÄ din mops under sommaren sÄ att mopsen inte blir överhettad.

NÀr du har en mops sÄ ska du vara medveten om att mopsen fÀller vÀldigt mycket pÀls eftersom att den Àr korthÄrig. Det kan ocksÄ vara bra att vara medveten om att din mops kommer att snarka högt och andas tungt. Det kan Àven vara bra att hÄlla koll pÄ mopsen nÀr den Àter eftersom att den Àr vÀldigt glupsk och risken finns att den fÄr i sig för mycket mat. Om mopsen fÄr i sig för mycket mat hela tiden sÄ finns det stor risk för att den blir överviktig.

En mops Àr vÀldigt kÀrleksfull och kommer att följa efter dig vart du Àn gÄr. Du Àr det viktigaste för mopsen och mopsen Àlskar dig vÀldigt mycket. Mopsen vill gÀrna sova tillsammans med dig i sÀngen och sitta i ditt knÀ.

Svenska Kennelklubben om rasen Mops

LĂ€gg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

🐕 Dogsite.se