Fördelar och nackdelar med mops

Det finns både för och nackdelar med Mops. Innan du bestämmer dig för att köpa en mops så är det bra om du har så mycket information om rasen som möjligt. I denna artikel så kommer vi att gå igenom både för och nackdelar med att ha och äga en mops.

Fördelar med mops

Det finns många fördelar med att ha en mops. Här kommer vi gå igenom alla fördelar med att ha denna charmiga hund.

  • Denna rasen är en väldigt kärleksfull hund, den är familjekär och är en perfekt familjemedlem.
  • Mopsen är en väldigt nyfiken hund som faktiskt har en massa humor och kärlek i sig. Den är social och vill gärna ha allas uppmärksamhet.
  • Mopsen fungerar bra tillsammans med alla hundar. Du kan även ha andra djur i hemmet som mopsen kan komma bra överens med.
  • Mopsen älskar att få uppmärksamhet av familjemedlemmarna och vill väldigt gärna ha mycket uppmärksamhet bland andra människor också. Hunden vill väldigt gärna stå i centrum.

Om du vill läsa mer om hundens fördelar och mer om hundens historia så kan du besöka skk för mer intressant information.

Nackdelar med att ha mops

Även om det finns många fördelar med mops så finns det också många nackdelar. Här kommer vi gå igenom nackdelarna som finns med att ha en mops.

  • Vissa av mopsarna kan lida av flera olika allergier. Det kan vara allt från kontakt till matallergier. Du ska vara uppmärksam på om din mops gnuggar ansiktet mycket eller slickar på sina tassar då detta kan vara ett tecken på allergi. Om mopsen visar tecken på allergi så ska det undersökas av en veterinär.
  • Vissa mopsar kan ha epilepsi och få anfall. Det är inte bara PDE som kan göra så att din mops får ett epilepsi anfall. Mopsen kan få ett anfall som heter idiopatisk epilepsi. Idiopatisk epilepsi är ett anfall som inte har någon känd anledning. Om din mops får ett epileptiskt anfall så ska du ta med hunden till veterinären omgående för att få en bedömning av anfallet så att hunden kan få en behandling.
  • Eftersom att mopsen har en kortskallig huvudform så ökar det automatiskt risken för skador på ögonen eller problem med ögonen. Men det ökar också risken för andningsproblem.

Bra att tänka på med mops

Det kan ibland vara problem med att få mopsen att bli rumsren då den är väldigt envis. Du rekommenderas också att burträna mopsen. Eftersom att mopsen har en kort nos så klarar mopsen inte av fukt och höga temperaturer. Eftersom att hunden är väldigt känslig för höga temperaturer så är det viktigt att du har koll på din mops under sommaren så att mopsen inte blir överhettad.

När du har en mops så ska du vara medveten om att mopsen fäller väldigt mycket päls eftersom att den är korthårig. Det kan också vara bra att vara medveten om att din mops kommer att snarka högt och andas tungt. Det kan även vara bra att hålla koll på mopsen när den äter eftersom att den är väldigt glupsk och risken finns att den får i sig för mycket mat. Om mopsen får i sig för mycket mat hela tiden så finns det stor risk för att den blir överviktig.

En mops är väldigt kärleksfull och kommer att följa efter dig vart du än går. Du är det viktigaste för mopsen och mopsen älskar dig väldigt mycket. Mopsen vill gärna sova tillsammans med dig i sängen och sitta i ditt knä.

Svenska Kennelklubben om rasen Mops

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *