Tips på små hundar som inte fäller

Det finns inga hundar som inte fäller någon päls alls, däremot så finns det hundraser som fäller väldigt lite päls så det knappt märks av.

Många tycker att det är väldigt jobbigt med hundar som fäller hår. Men det finns faktiskt inte hundar som inte fäller någon päls alls, dock finns det som sagt hundar som fäller minimalt med päls, dessa hundar ska vi kika närmare på idag.

Varför är det ”dåligt” med hundar som fäller päls?

Det finns väl egentligen inget dåligt med hundar som fäller hår men det kan bli jobbigt för hundägaren. Bland annat så blir det lätt väldigt mycket päls på sängkläder om hunden ligger i sängen, det brukar oftast alltid bli väldigt hårigt i soffan, på golvet och alla andra ställen som hunden är på. På våra kläder så brukar det också fastna väldigt mycket hår vilket kan vara svårt att ta bort i tvätten.

Hundraser som inte fäller så mycket päls

I denna lista kommer du få ta del av hundraser som inte fäller så mycket päls.

  • Basenji

Basenji är en hundras som inte fäller speciellt mycket päls. Denna hund har kort päls men fäller inte alls så mycket päls. Basenji är en snäll och självständig hundras som är väldigt familjekär. Denna hundras är väldigt aktiv av sig, därför är det viktigt att du som hundägare håller hunden aktiv.

  • Bedlington terrier

Denna hund är känd för att vara väldigt kärleksfull och vacker. Även denna hundras behöver mycket motion för att må bra. Bedlington terrier har kort och lurvig mjuk päls som inte fäller så mycket. Denna hundras kräver dock en del pälsvård som trimning till exempel.

  • Lagotto Romagnolo

Denna hund har även den lurvig päls men pälsen är något längre än på Bedlington terrier. Hunden är känd som kärleksfull och hårt arbetande. Denna hundras passar perfekt som familjehund, den har även ett väldigt bra luktsinne och kan hitta bland annat tryffel. Denna hundras fäller nästan ingen päls alls vilket är bra i familjer där det finns allergiker.

  • Portugisisk vattenhund

Denna hund är riktigt kärleksfull och passar in i alla familjer, stora som små. Hundrasen är väldigt familjekär men är också väldigt äventyrligt. Därför bör du tänka på att motionera hunden tillräckligt mycket för att den ska må bra. Denna hundras fäller inte alls mycket päls men det är viktigt att du borstar pälsen minst en gång i veckan för att inte pälsen ska bli för tjock.

  • Afghanhund

Denna hundras fäller inte alls mycket päls trots att den har väldigt långpäls på delar av kroppen. Det är dock viktigt att du borstar pälsen minst en gång i veckan och du bör tänka på att det kan ta flera timmar att göra det.

Sammanfattning

Har du alltid drömt om en hund som inte fäller päls? Då ska du veta att det inte finns någon hundras som inte fäller någon päls alls men det finns dock de hundraser som fäller minimalt med päls. Hundar med kort päls brukar kunna fälla mer än långhåriga men det är inte alltid som det stämmer.

Resurser:
https://www.rover.com/blog/se/25-hundar-som-inte-faller/
https://hundguiden.com/28-hundar-som-inte-faller/

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *